Обстріли Харкова та Золочева, бої за Ізюм: що відбувається на Харківщині за 23-24 березня

24.03.2022 10:10 Область Online
По Харкову з акваторії Чорного моря російською федерацією було випущено ракети типу «Калібр». Також Харків обстріляли 44 рази з різного військового озброєння та 140 разів з реактивних систем залпового вогню.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на національних телеканалах.

— Щодо області, у нас критичною точкою залишається місто Ізюм, сьогодні зранку був обстріляний Золочів. Крім того, ще вчора також постраждало місто Балаклія. Ми слідкуємо за цим і звичайно, що намагаємося довести гуманітарну допомогу до цих населених пунктів, хоча й це залишається складною задачею, оскільки ворог нам не погоджує зелені коридори для доставлення, – повідомляє оперативну інформацію Синєгубов. 

Після обстрілів Золочева є постраждалі. Ворог не полишає намагань захопити Ізюм, проте українські військові відбивають атаки та навіть неподалік міста збили ще два російські літаки.

Крім того,  голова ХОВА нагадав про голову Циркунівської громади, якого окупанти 2 дні тому викрали.

— Росіяни продовжують терор проти представників органів місцевого самоврядування. Циркунівський сільський голова Микола Сікаленко досі перебуває в полоні ворога. Окупанти 2 дні тому викрали його з власного будинку. На сьогодні робимо все, аби знайти та повернути Миколу Сікаленка, – говорить Синєгубов.

Автор: Олександр Манченко