Окупанти не відмовились від своїх намірів: що зараз відбувається на Куп'янському напрямку

11.04.2024 08:56 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на Куп'янському напрямку залишається напруженою. За даними військових, ворог не відмовився від наміру зламати українську оборону. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ та начальника Харківського гарнізону Сергія Мельника.

Протягом доби військові країни-агресорки не наступали у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку. Однак, за словами Мельника, від своїх намірів не відмовилися. Метою ворога все ще залишається крах української оборони.

Авіаційних ударів зазнали Дергачі, Липці, Вовчанськ, Курилівка, Кругляківка та Харків.

Куп'янський напрямок

Який вигляд має лінія фронту в Харківській області, 10 квітня / Фото: DeepState

Загалом на теренах України за добу відбулося 55 бойових зіткнень. Росіяни завдали 8 ракетних та 93 авіаційних удари, а також здійснили 78 обстрілів з РСЗВ. Під артилерійським вогнем опинилися близько 120 населених пунктів Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Окрім того, уночі окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети та БпЛА типу «Shahed-136/131». Попередньо, силами та засобами ППО було знищено 37 з 40 «безпілотників». Інформація щодо ракет наразі уточнюється.