Окупанти обстріляли три райони Харківської області. Є поранені

30.05.2022 12:30 Область Online
Військові рф продовжують обстрілювати Харківщину з РСЗВ та артилерії.

Голова ХОВА повідомив, що за добу окупанти здійснили обстріли з РСЗВ та артилерії по Чугуївському, Харківському та Богодухівському районах. Під вогнем опинилися Дергачівська, Золочівська, Мереф'янська, Циркунівська та Старосалтівська громади. Від обстрілів постраждали дві людини у Циркунах та жінка в селі Шестакове Старосалтівської громади. У Мерефі горіли складські приміщення, інформації про постраждалих немає.

За словами Олега Синєгубова, у Харкові та районі вже місяць не спостерігається активність ворожої авіації. Але авіаційні удари фіксуються на Ізюмському напрямку. На цьому напрямку серед успіхів ЗСУ він відзначив знищення живої сили та техніки противника в районі села Довгеньке.

– Українська авіація завдала повітряного удару по підрозділах окупантів у районі населеного пункту Довгеньке. Українські штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24М знищили ротно-тактичну групу, склад боєприпасів, скупчення броньованої техніки та російських військових, – зазначив Синєгубов.

Щодо ситуації в Харкові, військові рф здійснили три обстріли з РСЗВ по Київському району міста. Унаслідок цього був пошкоджений житловий будинок та службовий автомобіль рятувальників. Жертв немає.

– Декілька днів поспіль ми фіксуємо удари по Харкову. У місті трохи тихіше, однак на вулицях знаходитися занадто небезпечно. Снаряди можуть прилетіти до будь-якої точки Харкова, обстріли ведуться з артилерії та РСЗВ “Смерч” та “Ураган”. Ураховуючи відстань дії цього озброєння, рф може вести вогонь зі своїх територій, – сказав він.

Нагадаємо, про “захоплення” села Довгеньке Оскільської ТГ загарбники відзвітували ще наприкінці квітня. Але насправді село перебуває під контролем українських військових. Наразі за Довгеньке точаться бої.

Автор: Анастасія Хушану