Окупанти обстрілюють Харків та населені пункти області

23.05.2022 12:20 Область Online
Російські окупанти продовжують завдавати артилерійських ударів по містах Харківської області. Цього разу постраждали Харків, Циркуни, Первомайський і Балаклія.

Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Вчора російські військові обстріляли Київський район міста Харкова. Сьогодні удари були завдані в районі Павлового Поля. Снаряд влучив поблизу зупинки громадського транспорту, у результаті чого один чоловік отримав поранення від вибухової хвилі. Усього за добу в Харкові двоє постраждалих.

В області окупанти обстрілюють Циркуни, Первомайський та Балаклію. Усього четверо поранених. Також уночі внаслідок обстрілів Чугуївського району загорілися приватні будинки, магазин та кафе. Ніхто не постраждав.

Крім того, ворог намагався перейти в наступ за двома напрямками в області – Харківському та Ізюмському. Проте, наші військові продовжують тримати позиції.

Також учора глава Харківщини разом із заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком відвідав район Північної Салтівки. До війни там мешкало 300 тисяч харків’ян, проте зараз кілька великих вулиць зруйновані вщент, а будинки не підлягають відновленню. Наразі у місті планується зведення нових будинків для тих харків’ян, які втратили свої домівки через російську агресію.

Влада міста вже визначила територію, де буде здійснюватися забудова нового мікрорайону, але для початку робіт потрібен дозвіл військових.

Паралельно з цим будуть зносити понівечені будівлі. На їх місцях пізніше будуть будувати школи, дитячі садки, лікарні.

Усього в Харкові не підлягають реконструкції близько 500 будинків. Зараз здійснюються заходи для того, щоб тимчасово розмістити людей у гуртожитках.

Автор: Олександр Манченко