Окупанти стягують військову техніку до кордонів з Харківською областю

30.07.2022 14:30 Область Online
Джерело:«Схеми» (Радіо Свобода) Джерело:«Схеми» (Радіо Свобода)
Збільшення кількості техніки біля кордонів між Харківською та бєлгородською областями зафіксував супутник Planet Labs.

Про це повідомляють «Схеми» (Радіо Свобода). За їх інформацією, техніку окупанти транспортують залізницею і звозять її до села соболівка бєлгородської області рф. Військові експерти кажуть, що надалі військові рф можуть використовувати ці сили на Ізюмському і Слов’янському напрямках.

Так, 28 липня було зафіксовано збільшення кількості військової техніки й особового складу російської армії,  порівняно з попередніми знімками з космосу 19 червня. За словами «Схем», територія села соболівка раніше також використовувалась окупантами для розміщення техніки. Окрім того, 28 липня супутник зафіксував момент, коли до соболівки військову техніку везли залізничними вагонами.

Окупанти продовжують стягувати військову техніку до кордонів Харківської області

– Далі ця техніка здебільшого переміщується в напрямку Ізюма, а потім до Слов’янська, де тривають бойові дії. Це пов’язано з тим, що частина Харківської області, до якої ведуть дороги від села соболівка, тимчасово окупована армією РФ. У свою чергу, це дозволяє російським військовим використовувати логістику окупованого регіону, – йдеться у повідомленні.

Окупанти продовжують стягувати військову техніку до кордонів Харківської області

За словами військового експерта Олега Жданова, окупанти бояться, що під час розвантаження ешелону з вагонів по них може бути завданий удар. Тому вони розвантажуються на своїй території, а далі пересуваються дорогою до Ізюма.

Автор: Максим Леман