Пенсіонерів Печенізького району навчатимуть комп'ютерної грамотності

12.08.2019 17:47 Область Online
Фото: Печенізький край Фото: Печенізький край
Комп'ютерні курси проводитимуться для відвідувачів Печенізького турцентру.

Наприкінці червня у Печенізькому територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) провели масштабний ремонт. У рамках проекту з німецькою компанією GIZ реконструювали частину будівлі терцентру із ремонтом системи опалення, заміною електропроводки, монтажем системи водопостачання та водовідведення. Також відремонтували три кімнати.

За словами керівниці терцентру Зої Пономарьової, заняття для відвідувачів проводитиметься у більш просторій кімнаті.

Для людини, коли вона виходить на пенсію, життя не закінчується. А у нас в сільській місцевості люди похилого віку не бачать просвіту в своєму житті, окрім домашніх турбот, — каже Зоя Пономарьова. — Ми намагаємося їм влаштувати цікаве і різноманітне дозвілля. Незабаром у нас стартує навчання для літніх людей за програмою «Університет третього віку». Там буде кілька факультетів — «Здорове довголіття», «Основи комп'ютерної грамотності», «Історія рідного краю», «Хоровий спів» тощо. Думаю, після цього кількість наших відвідувачів збільшиться.

Цю програму планують запустити найближчої осені.

Спершу ми хочемо завершити міні-проект, який цьогоріч став переможцем в обласному конкурсі «Разом в майбутнє». В його рамках зробимо кімнату для реабілітації. Там будуть масажний стіл, кисневі коктейлі тощо. Наш заклад не обслуговує дітей-інвалідів і учасників Операції об'єднаних сил, втім ми хочемо, щоб і вони оздоровлювалися у нас, — розповідає керівниця Печенізького територіального центру. — Паралельно в новому кабінеті для занять встановлюватимемо комп'ютери, щоб люди їх освоювали і спілкувалися з родичами через відеозв'язок. Ця техніка буде придбана за рахунок районного бюджету.

Про більше позитивних змін терцентру після ремонту читайте ТУТ.

Читайтае також: Безкоштовні няні з’явилися в Новій Водолазі