«Перевзування» не допомогло: шанувальниця «руського миру» з Куп’янська постане перед судом

20.10.2022 11:57 Область Online
У Харківській області викрили прихильницю «руського миру», яка під час окупації підтримувала дії країни-агресора та давала інтерв’ю російським засобам масової інформації.

Як повідомили у пресслужбі Харківської прокуратури, шанувальницю росії викрили в смт Куп’янськ-Вузловий.

«Наприкінці травня прибічниця окупантів дала інтерв’ю російському телеканалу «Звезда», в якому розповіла, що вона підтримує російську армію та з її приходом стала почувати себе у безпеці. Жінка розповідала про те, як її дитину «задавили с этим украинским языком», – ідеться у повідомленні.

Цікаво, що після визволення населеного пункту ЗСУ жінка миттєво «перевзулася» та навіть дякувала Україні за гуманітарну допомогу.

Але така швидка зміна не допомогла: прихильниці окупантів доведеться відповідати перед законом. Зараз їй повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації). Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, нещодавно в селищі Шевченкове викрито чоловіка, який прийняв пропозицію окупантів стати керівником «Дорожньо-ремонтного підприємства». Ще одну пособницю ворога виявили у звільненій Боровій.