Перший випадок COVID-19 зафіксовано в Борівському районі — ОНОВЛЕНО

18.05.2020 08:31 COVID-19
Фото: Свідок. Info Фото: Свідок. Info
Коронавірус виявили у жительки села Піски-Радьківські.

За попередньою інформацією Харківського лабораторного центру, один ПЛР-тест дав позитивний результат. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Борівської РДА Андрій Беседін.

"Тому, шановні друзі, будьмо відповідальними за себе та тих, хто поруч. Не забуваємо про заходи особистої гігієни та дотримуємося правил карантину, обов'язково носимо захисні маски, якомога частіше миємо руки, обробляємо поверхні антисептичними засобами та тримаємо дистанцію. Пам'ятаємо, що найбільше передача вірусу здійснюється повітряно-крапельним шляхом та від контакту брудними руками обличчя (очі, ніс, рот)", — написав голова РДА.

Читайте також: Рекордна кількість людей одужала від коронавірусу на Харківщині

Нагадаємо, за даними обласного лабцентру, Борівський район був одним із чотирьох районів, де ще не фіксували хворих на коронавірус. Окрім цього району, COVID-19 не реєстрували на території Близнюківського, Барвінківського та Дворічанського районів.

ОНОВЛЕНО. За даними Борівської РДА, коронавірус підтвредили в співробітниці Піско-Радьківського психоневрологічного будинку-інтернату. Жінка 11 травня звернулась за медичною допомогою до амбулаторії  з ознаками ГРВІ та скаргами на погане самопочуття. Лікарем сімейної медицини було зроблено експрес-тест на короновірус, який виявився негативним, та призначено лікування.

З 12 травня інфікована знаходилась на амбулаторному лікуванні вдома. Вже 14 травня вона звернулась зі скаргами на погіршення самопочуття. Тоді ж в працівниці було відібрано матеріал для проведення ПЛР-тесту. 17 травня о 19 годині вечора з обласного лабораторного центру надійшло підтвердження позитивної реакції на COVID 19.

"На даний момент інфікована знаходиться вдома під наглядом лікарів на самоізоляції. Встановлено коло контактних осіб інфікованої, в яких також було відібрано матеріал для ПЛР-тестів," - повідомили в РДА.