Перукарня та нові шкільні кабінети: у Дворічанській громаді презентували три мініпроєкти

21.09.2020 15:00 Область Online
фото oblrada.kharkov.ua фото oblrada.kharkov.ua
Учні двох шкіл отримали сучасний кабінет математики та лінгафонний кабінет, а люди старшого віку – нову сучасну перукарню.

Завдяки участі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє», який запроваджено за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, у Дворічанській громаді цього року перемогу отримали три мініпроєкти. Участь у їх презентації взяла Олена Кулик, начальниця управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків Харківської обласної ради.

Ініціативна група ветеранів Дворічанської організації ветеранів України та працівників територіального центру Дворічанського району реалізували мініпроєкт, який спрямований на підтримку людей старшого віку, – нову сучасну перукарню. Загальний бюджет ініціативи склав 44 тисячі 440 гривень, де 22 тисячі 220 гривень – це співфінансування з обласного бюджету,  20 тисяч гривень  – кошти з районного бюджету  та 2 тисячі 220 гривень  – кошти конкурсанта.

Реалізували і два освітні мініпроєкти. Так, у Богданівській школі з’явився сучасний кабінет математики, який обладнали мультимедійним комплексом та ноутбуками для учнів. Загальний бюджет проєкту склав 278 тисяч 955 гривень, з яких 139 тисячі 478 гривень  – це співфінансування з обласного бюджету,  50 тисяч гривень – це кошти сільського бюджету та 89 тисяч 477 гривень  –  кошти конкурсантів.

Учні Топільської школи отримали сучасний лінгафонний кабінет для вивчення англійської мови. Завдяки мініпроєкту придбали ноутбуки, гарнітуру, мережевий комутатор, маршрутизатор, інтерактивну дошку, проектор, акустичну систему та  принтер. Загальна вартість проєкту склала 224 тисячі 637 гривень, з яких  110 тисяч 442 гривні  – це кошти обласного бюджету, 19 тисяч 195 гривень  –  кошти сільського бюджету та 95 тисяч гривень –  кошти конкурсантів.

Під час вручення сертифікатів, які підтверджують впровадження мініпроєктів, Олена Кулик зазначила, що участь у конкурсах та міжнародних грантових  проєктах допомагає значно покращити інфраструктуру населених пунктів, а також забезпечити нагальні потреби освітніх й соціальних закладів. Вона побажала Дворічанській  громаді завжди бути активною, адже успіх корисних справ залежить, передусім, від ініціативи громадян.

Читайте також Які питання розглянуть обласні депутати Харківщини на сесії