Під Чугуєвом поблизу військового полігона зайнялися торфовища

10.09.2019 12:00 Область Online
Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
У Чугуївській міськраді повідомляють про боєприпаси, що вибухнули.

Внаслідок сухої спекотної погоди, яка впродовж кількох тижнів спостерігається на Харківщині, на окремих ділянках загальновійськового полігона окремої механізованої бригади поблизу селища Клугіно-Башкирівка (Чугуївський район) сталося самозаймання торфовищ, які провокують розвиток низової пожежі (горіння трави, листя, коренів дерев). Площа пожежі складає близько трьох гектарів, для її гасіння задіяно 50 осіб та сім одиниць спеціалізованої техніки.

 — Ситуація контролюється силами чергових пожежних розрахунків бригади спільно з підрозділами ДСНС. Наразі проводяться заходи щодо локалізації та ліквідації торф'яної пожежі, — повідомив начальник відділення інформаційного агентства Міноборони Віталій Саранцев.

Також він наголосив, що поширювана в соцмережах інформація щодо можливих вибухів боєприпасів є недостовірною, оскільки на території полігона немає складів та сховищ, які містять вибухонебезпечні предмети або речовини.

 — Заняття з бойової підготовки з виконанням практичних стрільб на полігоні не проводяться. Загрози життю військовослужбовців та цивільних громадян немає, — підкреслив Віталій Саранцев.

У той же час на сайті Чугуївської міськради повідомляється про три боєприпаси, які вибухнули 9 вересня. Окрім цього, саперам 54-ї бригади вдалося знешкодити більше 10 боєприпасів.

 — Наразі ліквідацією пожежі займаються і військові пожежні, і особовий склад Чугуївського РВ ДСНС, і техніка комунальних підприємств міста. Паралельно з цим йде розмінування території силами саперів 54-ї бригади. Саме наявність на полігоні боєприпасів заважає розгорнути більш масштабні роботи з ліквідації тління. Тільки за вчорашній день три боєприпаси вибухнули, а десять були знешкоджені. На щастя, поки обходиться без постраждалих, — ідеться на сайті міськради.

Також повідомляється, що для активізації гасіння необхідно залучити важку військову інженерну техніку, більшість якої зараз разом з 92-ю ОМБр знаходиться в зоні проведення ООС. 

Читайте також: Стріляниною закінчилася суперечка за врожай у Лозівському районі

Андрій Соха