Підмінили банківську картку та зняли всю пенсію – у Коломацькій ОТГ викрили шахраїв

20.08.2020 16:30 Область Online
Фото: gazeta.ua Фото: gazeta.ua
Зловмисникам загрожує до трьох років ув’язнення.

До поліцейських офіцерів громади Коломацької об’єднаної громади по допомогу 19 серпня звернувся 67-річний місцевий житель. Чоловік повідомив, що його ошукали – підмінили пенсійну картку на недіючу.

Правоохоронці з’ясували, що 13 серпня чоловік отримав на картку пенсію – майже 1800 гривень. Цього дня в будинку потерпілого двоє чоловіків встановлювали обладнання для телевізора. Вони почули, що пенсіонеру надійшли виплати, і вирішили привласнити собі його картку. Один із зловмисників підмінив пенсійну картку чоловіка на заблоковану та запам’ятав код, який був прикріплений до картки ошуканого власника.

Коли пенсіонер спробував зняти кошти, в нього нічого не вийшло, він запідозрив недобре і звернувся до правоохоронців. Поліцейські офіцери громади разом з потерпілим відвідали Коломацьке відділення банку, де по роздруківках з'ясували, що 13 та 14 серпня з пенсійної картки ошуканого чоловіка знімалися гроші. Окрім цього, карткою розраховувалися у місцевому продуктовому магазині.

Поліцейські встановили особи шахраїв. Ними виявились 17-річний місцевий житель та його 23-річний брат, що мешкає у Валківському районі.

Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення.

Читайте також: Масштабна пожежа сталася на фермі у Вовчанському районі

Автор: Андрій Соха