Підтримували ворога та чекали «руський мир»: на Харківщині затримали ще двох зрадників

02.11.2022 15:58 Область Online
У Харківській області правоохоронці продовжують виявляти колаборантів, які в часи окупації добровільно співпрацювали з ворогом чи підтримували дії окупаційної влади.

Так, жителька Великого Бурлука, яка переїхала до селища з Донбасу, під час окупації активно підтримувала дії рф проти України, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

5 вересня вона розповіла в інтерв’ю російським ЗМІ, що чекала на росію з 2014 року.

Ще один підозрюваний, який активно підтримував «руський мир», директор навчального закладу в селі Андріївка Куп’янського району.

У серпні він провів нараду працівників та повідомив, що навчання в закладі буде здійснюватися за російською програмою, оплата працівникам виплачуватиметься в російських рублях. 7 вересня він отримав для навчального закладу російські підручники та надав вказівку працівникам роздати їх учням.

1 листопада двох колаборантів затримано. Директору навчального закладу повідомлено про підозру за фактом вчинення дій, спрямованих на впровадження освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

60-річна жінка підозрюється в активній участі в інформаційній діяльності у співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, нещодавно прокуратура повідомила про підозру директорці ліцею в Куп’янському районі за фактом здійснення діяльності, спрямованої на впровадження стандартів освіти держави-агресора.