Подарунок від американців отримала читачка сільської бібліотеки на Харківщині

30.10.2019 15:00 Область Online
Фото: vodolaga-kultura.gov.ua Фото: vodolaga-kultura.gov.ua
Нововодолазька ОТГ започаткувала новий конкурс.

У Нововодолазькій об’єднаній територіальній громаді 29 жовтня вперше пройшов конкурс «Лідери читання-2019». Він для тих, хто любить книги. Переможець отримав призи від громади та подарунок від американського журналіста з видання «The Desert Sun». Захід планують зробити щорічним.

Між собою змагалися найкращі юні читачі з дитячої та міської бібліотек Нової Водолаги, а також із Новоселівської, Староводолазької, Федорівської та Сосонівської бібліотек.

Умова конкурсу — розповісти про прочитану книжку української та зарубіжної літератури, яка не входить до шкільної програми. Чудовим доповненням до виступів учасників стали їх презентації та малюнки.
Першою розпочала свою розповідь Маргарита Мотика, яка презентувала збірку «39 ключів» (міжавторський цикл пригодницьких фантастичних романів, у якому 39 ключів символізують здобуття влади над світом).

Діана Немашкало розповіла про книгу Ейчіро «Ван-Піс», яка є відображенням світу в «Еру Піратів».

Неабияку цікавість викликав виступ Анни Драчинської про книгу Джоан Роулінг «Гаррі Поттер». Учасниця наголосила, що читати книгу набагато цікавіше і корисніше, аніж дивитися популярний фільм.
Тему кохання порушили Людмила Мудра (із книгою Йорт Віґдіс «Йорген+Анна=любов») та Дарина Білецька (вона розповідала про «Солоні поцілунки» Ольги Купріян).

Двох учасниць захопила творчість Роальда Дала. Анастасія Лобойко із захватом розповідала про його книгу під назвою «Матильда», а Ірина Тіліженко представила присутнім дитячий фентезійний роман «Чарлі і шоколадна фабрика».

Емоційно передав атмосферу детективного розслідування, яке проводять діти у книзі «Відчайдушні» (автор Сергій Гридін), єдиний учасник-хлопчик Артем Луговий.

Уважно слухали присутні Катерину Тонкошкур, яка не залишила нікого байдужим до книги Моніки Фет «Моя сестра Каті».

Приємно здивувала своїм вибором літератури Валерія П’яниш. Цій дівчині до вподоби книга «Міфи та легенди українців».

Самотнє дитя леді Джейн, що протистоїть жорстокому і холодному світові, — саме таку історію, яка описана у пронизливій і драматичній повісті Сесилії Джемісон «Леді Джейн», представила присутнім Марія Леле.
А ось поринути у безтурботний світ дитинства допомогла Анна Попова, яка розповіла про книгу Астрід Ліндгрен «Діти з бешкетної вулиці».

У підсумку всі учасники конкурсу отримали дипломи та книги. Переможницею стала читачка Сосонівської бібліотеки Дарина Білецька. Окрім диплома та книги від Нововодолазької громади, дівчинка отримала ще один особливий подарунок — рюкзак від журналіста газети «The Desert Sun» Сема Метца зі штату Каліфорнія, США. Нагадаємо, в серпні 2019 року журналісти цього видання відвідали Харківщину в рамках Програми медіапартнерства України (UMPP), яку здійснює організація IREX, а спонсорує Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США. У програмі їх перебування в нашому регіоні був також візит до Нововодолазької ОТГ. Тоді Сема Метца так вразив створений у громаді сучасний бібліотечний простір, що він вирішив зробити подарунок для найактивнішого читача і залишив бібліотеці рюкзак із брендом свого видання, доки не визначиться його володар або володарка.

Читайте також: Американці в «СК»: журналісти з Вірджинії відвідали Харківщину

Мирослава Кольцова