Пошкодження газопроводу у Харківському районі: стали відомі подробиці — ОНОВЛЕНО

09.09.2020 15:58 Область Online
фото hk.npu.gov.ua фото hk.npu.gov.ua
Без газу залишилися понад дві тисячі будинків.

Повідомлення про пошкодження газопроводу високого тиску працівники Люботинського відділу поліції отримали вдень 8 вересня. Як стало відомо, у садовому товаристві на одній з ділянок працівники будівельної фірми бурили свердловину для водопостачання та пошкодили газопровід високого тиску діаметром 500 мм напрямком «Пісочин – Коротич – Люботин».


фото hk.npu.gov.ua

Наразі представники «Харківгазу» проводять ремонтні роботи газопроводу, через це довелося відключити від газопостачання 2 240 будинків у таких населених пунктах: Коротич, Рай-Оленівка, Олешки, Олешки-Майський та Кандибівка. Відновити поставку газу планують зранку 10 вересня. 

Потерпілих осіб немає, всі обставини події з’ясовуються. Інформацію про це внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора через пошкодження газопроводу без газу зилишилися 5 населених пунктів Харківського району.

ОНОВЛЕНО
На даний час працівники «Харківгазу» локалізували аварію на газопроводі та ліквідували витік газу. За інформацією газівників, залишилося провести випробування відремонтованого газопроводу високого тиску, а також обстежити та підготувати до пуску газу 13 газорегуляторних пунктів, які забезпечують стабільний тиск палива, що надходить до осель споживачів.

Завтра, 10 вересня, з 9.00, газ пустять у будинки одночасно у всіх населених пунктах Харківського району, які залишились без газопостачання внаслідок пошкодження газопроводу. «Харківгаз» просить населення забезпечити доступ своїм фахівцям до газового обладнання, це потрібно, аби пуск газу не спричинив надзвичайну ситуацію у будинку і роботи з підключення житлових будинків удалося виконати максимально оперативно.