Повалені дерева і зірвані дахи: що наробила негода в громадах Харківщини

03.06.2022 15:30 Область Online
Фото: t.me/police_kh_region Фото: t.me/police_kh_region
2 червня у Харківській області пройшли сильні зливи.

Унаслідок грозового дощу та буревію в селищі Васищеве пошкоджено 6 електроопор і дерева. Також через негоду дерева попадали на дорогу та перекрили її частину. Про це повідомили у поліції Харківської області.

«Поліцейські відразу відреагували та забезпечили регулювання руху транспорту. Також правоохоронці допомагають місцевим мешканцям ліквідувати наслідки буревію», – йдеться у повідомленні.

Сильні зливи йшли 1-2 червня у Біляївській громаді Лозівського району.

– У нас в одному місці в громаді вода вигнала муляку на дорогу, через що ускладнився проїзд. З облавтодором вже зв'язалися, сказали, що допоможуть вирішити це питання. Це щороку таке, оскільки поле вгорі, а дорога внизу, тому туди цю муляку вода гонить зі схилу. Дерев повалених не було, у деяких місцях електрика пропадала, втім все оперативно відновлювали. Так, у Біляївці, Первомайскому були зливи, втім сказати, що це сильна негода, не можна. Чув, що в сусідній Олексіївській громаді з будинків дахи позривало, – розповів «Слобідському краю» заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Біляївської ТГ Олег Приймак.

Читайте також: У Біляївській громаді усувають перебої з водопостачанням на території ліцею

У Пісочинcькій громаді блискавка вдарила в дерево, воно загорілося, постраждалих не було. А в Сахновщинській громаді повалено кілька дерев.

У Харківському регіональному центрі з гідрометереології нам розповіли, чи чекати на Харківщині подібного найближчими днями.

– Найближчими днями нічого подібного в області не буде. Підходить циклон із південного заходу, і буде хороша погода. Завтра, 4 червня, опадів не буде, а 5 червня вночі без істотних опадів, удень короткочасні дощі, місцями грози. Також у наступні дні місцями буде невеликий дощ, подекуди грози. В найближчі п’ять днів уночі температура триматиметься в районі 10-15 градусів тепла, удень – 20-25 градусів, – розповіла черговий синоптик Оксана Шевченко.

Автор: Савелій Мякушко