Газівники повертають газопостачання до громад області

02.06.2022 16:05 Область Online
Газівники Харківщини за декілька днів відновили постачання газу в мікрорайоні Харкова та працюють над усуненням несправностей у Золочівській, Дергачівській та Вільхівській громадах.

Про це повідомляє Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної військової адміністрації.

Фахівці «Харківміськгазу» відновили газопостачання на мікрорайоні «Сонячний» у Харкові. Завдяки цьому ще вісім тисяч мешканців Індустріального району знову можуть користуватися газом. Наразі роботи тривають на іншому мікрорайоні Індустріального району — «Горизонті».

Газова інфраструктура зазнала чималих руйнувань через обстріли військами російської федерації.

— Спеціалісти «Харківміськгазу» обстежили понад чотири кілометри газогонів середнього та низького тиску, замінили 150 метрів пошкоджених газопроводів. Провели роботи зі зварювання отворів на газогонах від уламків снарядів, — кажуть у Департаменті.

Крім того, робітники «Харківгазу» працюють над поверненням газопостачання до постраждалих населених пунктів області. У Золочеві усуваються пошкодження на газорозподільних мережах, у Дергачах провели ремонтні роботи та повернули газ до 15 будинків міста, у Вільхівській громаді повернули газ до деокупованого села Степанки. У самій Вільхівці продовжують працювати над відновленням газопостачання.

Автор: Олександр Манченко