Прокуратура викрила чотирьох прихильників «руського миру» на Харківщині

01.10.2022 14:00 Область Online
За останні дні прокуратура Харківської області виявила чотирьох осіб, які так чи інакше підтримували окупантів у їхній збройній агресії проти України.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Одним з прихильників «руського миру» виявився 54-річний мешканець Лозової. Він створив у забороненій в Україні соціальній мережі сторінку і публікував дописи на підтримку дій країни-агресорки та поширював відео, які прославляли російських окупантів. Наразі Лозівська окружна прокуратура передала до суду справу цього чоловіка. Його звинувачують за фактом поширення матеріалів, які виправдовують російську збройну агресію проти України.

Також за публічне заперечення агресії рф проти України судитимуть мешканця Харкова. Повідомляється, що цей чоловік намагався переконати своїх знайомих у «неправомірності існування України як суверенної держави» та казав про необхідність так званої «денацифікації». Наразі до суду передано обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності.

Ще один чоловік, 58 років, намагався схилити інших осіб до підтримки дій російської федерації. Це відбулося біля магазину в Люботині. Чоловік повторював твердження російських пропагандистів про те, що «Україна неодмінно має приєднатися до рф». Колаборанту повідомлено про підозру за фактом публічних закликів до підтримки дій держави-агресора.

Крім того, у березні, під час окупації Куп’янського району, 41-річний місцевий житель добровільно погодився співпрацювати з росіянами. Чоловік обійняв посаду «виконувача обов’язків директора» в так званому «територіальному центрі соціального обслуговування Куп’янського району». Зловмиснику заочно повідомили про підозру в добровільному обійманніі посади в окупаційній адміністрації.