Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 24 вересня

24.09.2022 08:59 Область Online
У ДСНС Харківської області повідомили про оперативну ситуацію в регіоні станом на ранок 24 вересня.

Як повідомляють у ДСНС Харківської області, за добу з 23 по 24 вересня рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів, з яких: 6 – на ліквідацію пожеж, 3 – на аварійно-рятувальні роботи, 7 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, 5 – чергування, 5 – інші виїзди. Також рятувальники виконували роботу з відновлення нормальних умов життя на деокупованих територіях Харківської області

– Протягом доби рятувальники зведеного загону у Балаклії розчистили від дерев площу біля 1 гектара з метою підготовки місця встановлення понтонної переправи через річку Сіверський Донець. Продовжились роботи на зруйнованій будівлі каналізаційної насосної станції. Там деблоковано генератор, насос та розчищено 20 тон залишків будівельних конструкцій. За допомогою електростанції потужністю 600 кВт енергоживлення отримали 300 мешканців 6-ти багатоповерхівок, – повідомили у ДСНС Харківської області.

В Ізюмі також продовжились аварійно-рятувальні роботи на зруйнованій будівлі школи № 4 та Приладобудівному заводі. Рятувальники за допомогою важкої інженерної техніки розібрали близько 90 тон елементів споруди, розчистили територію від 50 тон залишків будівельних конструкцій.

Також продовжувались роботи щодо розбору завалів зруйнованого ліцею №12. Рятувальники демонтували 20 залізобетонних плит перекриття на 1-му і 2-му поверхах, розчистили навколишню територію від будівельного сміття та наслідків перебування окупаційних військ. Місцевому населенню надавались будівельні матеріали для ремонту їхніх осель. Психологи ДСНС активно працюють з постраждалими від окупації людьми, надаючи необхідну психологічну допомогу. Сили зведеного загону також залучались в роботах з ексгумації тіл у місцях масового поховання людей, вбитих загарбниками, виконують інші поставлені задачі.

– Піротехнічні підрозділи зведеного загону залучались 67 разів задля обстеження та очищення звільнених територій. Працювало 26 розрахунків: 133 осіб особового складу та 50 одиниць техніки. Ними обстежено площу біля 12 га та знешкоджено 578 вибухонебезпечних предметів. В першу чергу піротехніки розміновують об’єкти критичної інфраструктури, водо-, газо-, тепло-, єлектро- мережі, а також виконують заявки від населення щодо виявлення ВНП, – розповіли у ДСНС Харківської області.

Автор: Володимир Олександров