Російська сторона зірвала евакуацію мирних жителів з Ізюма

09.03.2022 20:15 Область Online
Фото з телеграм-каналу Олега Синєгубова, голови Харківської ОДА Фото з телеграм-каналу Олега Синєгубова, голови Харківської ОДА
В Ізюмі Харківської області зірвано евакуацію мирних громадян до Лозової. Гуманітарний коридор був погоджений, проте російська сторона не дотрималася умов.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у офіційному телеграм-каналі.

— Евакуація людей з Ізюма фактично зірвана через недотримання умов російською стороною. Весь день тривають обстріли, – повідомляє Синєгубов.

Для евакуації були підготовлені десятки автобусів, але до міста потрапили лише 6, які врешті евакуювали приблизно 250 жителів Ізюма.

Читайте також: Що відбувається в Україні. Стан на ранок 9 березня

Як розповів «‎Суспільному» заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін, людей вивозили бійці територіальної оборони лише з підконтрольної українським військовим території на півдні міста.

— Доступу до північної частини міста, яка зайнята російськими військами, нині немає. Ізюм розділений на дві частини річкою Сіверський Донець, – прояснює Мацокін.

Через обстріли евакуйовані жителі мусили виїжджати у Слов'янськ Донецької області замість заздалегідь погодженого маршруту до Лозової.

Відповідно, через порушення умов надання «‎зеленого коридору» до міста так і не потрапив гуманітарний конвой, який мав привезти до міста продукти, воду, теплий одяг та інше.

Також Олег Синєгубов поділився становищем Ізюма на цей момент.

— Місто практично знищене. Відсутня електрика, газ, тепло, вода. В Ізюмі не працює мобільний зв'язок, Інтернет, радіо/ТБ. Усі перебувають в укриттях. Місцева влада їздила по сховищах, аби сповістити людей про евакуацію, – сказав він.

Голова ХОВА наголосив, що ще понад 5000 громадян потребують евакуації з Ізюма.