Розстріл колони цивільних авто на Харківщині: кількість жертв зросла

13.10.2022 11:53 Область Online
У Харківській області правоохоронці продовжують збирати докази злочинів російських військових проти мирних жителів.

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, 12 жовтня слідчі провели додатковий огляд колони автомобілів, яку окупанти розстріляли між селищами Курилівка та Піщане на Куп’янщині наприкінці вересня.

Попередньо було встановлено, що в результаті обстрілу загинуло 24 людини, серед яких 13 дітей та вагітна жінка. Додатковий огляд виявив ще одну жертву росіян – 75-річну жінку, яка була поранена і намагалася повзти до лісопосадки.

«За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони вона проповзла близько 200 метрів у напрямку смт Куп’янськ-Вузловий та померла у посадці. Тіло загиблої направлено для проведення судово-медичної експертизи», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі не виключають, що після проведення ДНК-експертиз та встановлення осіб загиблих їх кількість може ще зрости. Автомобілі з розстріляної колони також направлять на експертизи.

Також правоохоронці виявили вірогідне місце засідки російських вояків, які обстріляли колону, з фрагментами форми та документами.

Нагадаємо, колона з 7 автомобілів була обстріляна 25 вересня приблизно о 9-й годині ранку. Дві машини повністю згоріли. За даними СБУ, колону розстріляли в так званій «сірій зоні» між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом на Харківщині.

Також правоохоронці встановили, що цей вивіз організував місцевий перевізник за великі гроші. Одне місце могло коштувати близько шести тисяч гривень.