Ще два пляжі на Харківщині закрили для купання

23.07.2021 15:00 Область Online
Станом на 23 липня на 11 пляжах Харківської області бажано не купатися.

У Харківському регіональному центрі контролю та профілактики хвороб оприлюднили результати останніх санітарно-мікробіологічних досліджень проб води у водоймах області.

Згідно з ними, на річці Берестовій в селищі Зачепилівка Красноградського району перевищений вміст лактозопозитивних кишкових паличок. При нормі 5000 на літр у цій річці виявили 6 200. Крім того, кишкову паличку виявили в Сіверському Дінці в межах зони купання пляжу м. Зміїв Чугуївського району – на рівні 240 000.

На цих пляжах не рекомендовано купатися.

Читайте також: На Лозівщині рятувальники дістали корову, яка застрягла у багнюці. Фото

Наразі через кишкову паличку залишаються небезпечними для купання харківські пляжі в Олексіївському лугопарку, гідропарку «Удянський», Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, а також на річці Берестовій у місті Краснограді та на ставку пляжу  «Комсомольський» поблизу Кегичівки.

Так само, нерекомендовані для купання через антигени ротавірусу пляжі  Петренківського водоймища у Харкові, ставка «Копань» у Богодухові та річки Уди в Золочеві Богодухівського району. Нагадаємо, в удах поблизу Золочева присутній ще й антиген вірусу гепатиту А.

Перелік пляжів, які наразі не є безпечними для купання, відображені на карті

 

Автор: Тамара Кіч