Ще в трьох громадах Харківщини зростає захворюваність на COVID-19

07.10.2022 12:45 Область Online
Зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію фіксують у Первомайській, Олексіївській та Біляївській громадах Лозівського району Харківської області.

Про це повідомила в ефірі місцевого телеканалу «Надія» головний лікар Первомайського центру первинної медико-санітарної допомоги Раїса Горячок.

За її словами, як і завжди, у вересні та жовтні спостерігається підвищення захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Більшість з тих, хто захворів на COVID-19, не робили вакцинацію.

«На жаль, ми знову реєструємо захворювання на COVID-19. Завдяки проведенню вакцинації перебіг хвороби проходить у легкій формі. Захворювання, які ми реєструємо, 56 % – це хворі, які не вакцинувались», – розповіла Раїса Горячок.

Медик наголосила, що в цьому році симптоми коронавірусу дуже схожі із симптомами ГРВІ, і виявити хворобу можливо лише за допомогою тестування. Тому дуже важливо своєчасно звернутися до лікаря.

«Захворювання проходить в легкій формі. Немає ніякої різниці між ГРВІ та COVID-19. Ми його виявляємо завдяки проведенню швидкого тестування. Дуже просимо вас при наявності якихось симптомів захворювання звертатися до свого сімейного лікаря, своєчасно пройти обстеження і розпочати правильне лікування, бо якщо у вас є COVID-19, то лікування йде зовсім іншим шляхом», – сказала Раїса Горячок.

Також вона повідомила, що в громаді є в наявності всі вакцини як для першої та другої доз вакцинації, так і для бустерної дози, і закликала земляків відвідати пункт щеплення.

COVID-19 на Харківщині, 7 жовтня

За даними «Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за минулу добу в Харківській області зафіксовано 113 нових випадків захворювання на COVID-19.

За кількістю хворих на COVID-19 лідирує Харківський район, тут виявлено 36 випадків захворювання, з них в обласному центрі – 29. За ним ідуть Лозівський район – 31 випадок та Богодухівський район – 30 випадків захворювання.

Нагадаємо, через зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію у Валках знову ввели масковий режим.

Автор: Галина Гришко