Серед жителів Краснокутського району зафіксували гепатит

28.10.2019 13:30 Область Online
Фото: Гал-Інфо Фото: Гал-Інфо
З 11 по 23 жовтня серед жителів селища Костянтинівка Краснокутського району зареєстровано дев'ять випадків вірусного гепатиту А.

Семеро хворих перебувають у родинних стосунках та контактували в домашніх умовах. При цьому джерело інфекції та можливі фактори передачі не встановлені.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі. Зараз усі хворі госпіталізовані в лікарню та отримують відповідне лікування.

"З урахуванням довготривалого інкубаційного періоду (час від інфікування до появи клінічних проявів захворювання — 35 діб), характерної для цього захворювання осінньо-зимової сезонності (зростання епідемічної активності вірусу) та можливих шляхів передачі (харчовий, водний, контактно-побутовий) існує ймовірність поширення інфекції і розвитку спалаху в цілому у селищі та розповсюдження на інші населені пункти Краснокутського району",  —  додали в лабцентрі.

Аби стабілізувати епідситуацію та встановити причини і можливі фактори передачі інфекції, фахівцями Краснокутської міжрайонної філії спільно із закладами охорони здоров’я проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів.

Читайте також: Вперше в сезоні донецький «Шахтар» втратив очки в чемпіонаті України

За словами медиків, основними заходами неспецифічної профілактики є дотримання санітарно-гігієнічного, дезінфекційного режиму, правил особистої гігієни, безпечність та гарантована якість харчових продуктів і питної води.

Теги: