Сергій Чернов: «Варто шукати нові можливості розвитку громади навіть у такий складний рік»

22.10.2020 17:52 Область Online
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
У Кегичівці Харківської області завдяки ініціативі місцевих жителів у навчальних закладах облаштували подвір’я та встановили спортивний майданчик.

Таких перетворень Кегичівській громаді вдалося домогтися завдяки перемозі в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє». Сьогодні, 22 жовтня, з робочим візитом Кегичівку відвідав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який вручив освітнім закладам сертифікати, що засвідчують реалізацію проекту.

Тож у Кегичівському ліцеї, де навчається понад 700 дітей, завдяки міні-проекту «Сучасне шкільне подвір’я – крок до комфортного та безпечного дозвілля учнів», вимощено майже 400 квадратних метрів тротуарної доріжки та облаштовано зручний простір.

А у Кегичівському дошкільному навчальному закладі № 1 завдяки ініціативі батьківської ради реалізували міні-проект, спрямований на облаштування інфраструктури дитячого садка. Встановили огорожу та сучасний спортивний майданчик.

Читайте також: Сергій Чернов: Геопарк «Верхнє Придонцов’я» — можливість підтримки історичних та культурних пам’яток

– Здається, що зробили невелику добру справу. Але невелику – тільки на перший погляд. Саме з таких справ складається розвиток громади, всього регіону. Ліцей отримав чудове подвір’я, де школярі зможуть корисно та безпечно проводити вільний час, спілкуватися та рухатися, – зазначає Сергій Чернов. – Успішній реалізації міні-проекту сприяло щире бажання педагогічного колективу, батьківського комітету довести до кінця свою ініціативу. Успішна реалізація міні-проектів завжди стає стимулом для громади знову брати участь у конкурсі «Разом в майбутнє» й наочним прикладом для інших громад, що, коли справа згуртовує навколо себе владу, громадськість та відповідальний бізнес, завжди є добрий результат. Отже, не треба зупинятися на досягнутому, варто шукати нові можливості, які наявні навіть у такий складний рік.

До цього в 2020 році на Кегичівщині вже були реалізовані два міні-проекти. У селі Лозова поставили п’ять автобусних зупинок, а у селі Нова Парафіївка встановили систему опалення та замінили електричну проводку у місцевому клубі, який збудували у 1954 році.

Загальна сума втілених на Кегичівщині проектів – цьогорічних переможців конкурсу «Разом в майбутнє» становить 968 тисяч 400 гривень, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 432 тисячі 300 гривень; місцевих бюджетів 437 тисяч 300 гривень; кошти приватних партнерів та кошти конкурсантів – по 48 тисяч 400 гривень.

Читайте також: Місцеві вибори 2020: хто йде у голови Кегичівської селищної ради

Довідка

За 2012-2020 роки від Кегичівщини до участі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє» подано 114 міні-проектів, з яких 40 перемогли. Загальна сума 5 мільйонів 600 тисяч гривень, в тому числі співфінансування з: обласного бюджету 2 мільйони 800 тисяч гривень; місцевих бюджетів 2 мільйони 500 тисяч гривень та кошти конкурсантів 300 тисяч гривень.