Ще одна ОТГ з'явиться у Харківській області

25.09.2019 17:56 Область Online
Фото: izyumrda.gov.ua Фото: izyumrda.gov.ua
Левківська об'єднана територіальна громада стане вже четвертою в Ізюмському районі.

Сьогодні, 25 вересня, під головуванням голови Ізюмської РДА Любові Шамрай відбулося засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад на території Ізюмського району. Засідання було скликано для розгляду пропозиції шести сільських рад району об’єднатися в єдину територіальну громаду з центом у селі Левківка.

Член робочої групи, перший заступник голови Ізюмської районної державної адміністрації Дмитро Кіян розповів присутнім статистичну інформацію і розрахунки щодо новостворюваної ОТГ. У нову об’єднану громаду увійдуть шість сільських рад (Левківська, Вірнопільська, Заводська, Іванчуківська, Куньєвська і Олександрівська), 27 населених пунктіві з загальною чисельністю мешканців — 4923. З врахуванням державних субвенцій на освіту і медицину громада має бути фінансово спроможною.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Крюкова конкретизувала розрахункові доходи і видатки потенційної ОТГ у розрізі окремих статей надходжень і витрат. Загалом, з урахуванням державних субвенцій, річні доходи громади становитимуть майже 34 мільйони гривень, у той час як видатки складуть близько 27 мільйонів гривень. Отже, громада буде мати заділ для розвитку. Коментуючи ці розрахункові показники, голова райдержадміністрації Любов Шамрай акцентувала увагу на тому, що об’єднана громада буде самостійно розпоряджатися власними фінансами, а отже, буде вмотивована шукати додаткові можливості, як для збільшення надходжень, так і для оптимізації витрат.
Усі присутні члени робочої групи одноголосно підтримали проект рішення, затвердивши паспорт Левківської сільської об’єднаної територіальної громади з центром у селі Левківка і надавши обласній робочій групі з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад відповідну пропозицію щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Харківської області у розрізі Ізюмського району.

Левківська ОТГ стане четвертою об’єднаною громадою в Ізюмському районі після Оскільської, Ізюмської міської і Бугаївської ОТГ.

Читайте також: Ще одна об'єднана громада з'явилася в Харківській області