Сім районів замість 27: у Мінрегіоні не знайшли кращого формату поділу Харківщини

09.06.2020 19:08 Область Online
Фото: СК Фото: СК
Урядовий проект щодо нових районів Харківщини на 100 % відповідає поданню і баченню Харківської обласної державної адміністрації.

Про це 9 червня повідомив народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін під час онлайн-пресконференції «Нові райони в Україні: від кількості до ефективності».

Нагадаємо, Мінрегіон оприлюднив проекти майбутнього адмінустрою країни. Зокрем,а на Харківщині замість 27 районів має лишитися тільки сім. Це Ізюмський, Красноградський, Куп’янський, Лозівський, Люботинський, Чугуївський та  Харківський. 

За словами Віталія Безгіна, урядовий проект щодо Харківської області на 100 % відповідає поданню і баченню обласної державної адміністрації. Як додав заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, Міністерство не зовсім задоволено своїм результатом роботи щодо напрацювання нового устрою Харківщини.

Читайте також: У Люботині приміщення колишньої поліклініки реконструюють під дитсадок

— Нам не вдалося знайти кращого формату з урахуванням того, що область велика. Тому ми фактично погодилися на варіант сім районів, де два райони є дискусійними з точки зору параметрів (рекомендації Міністерства визначають нижчу межу кількості населення в майбутньому районі – 150 тисяч жителів. Красноградський та Куп'янський райони мають меншу кількість жителів. — Авт.). Але, я думаю, в процесі роботи ми зможемо щось уточнювати. Поки такий варіант — це консолідоване рішення Харківської облдержадміністрації, Міністерства та депутатів, які будуть приймати кінцеве рішення, — розповів В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, проект формату майбутніх районів — їхню кількість та склад по кожній області і АР Крим  — Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.