Синоптики розповіли, які зміни у погоді на Харківщині варто очікувати на цьому тижні

24.11.2021 15:37 Область Online
Харківською областю пройде антициклон "Walpurga", який принесе із собою прохолоду та опади.

Про зміни в погоді та дію антициклону розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Декілька днів без опадів, підвищення тиску та значне похолодання – це все наслідки дії антициклону "Walpurga", в зоні дії якого знаходиться Харківська область. Так на 25 листопада синоптики зазначають мінливу хмарність без опадів, а південно-західний вітер уночі матиме швидкість 5—10 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 2—7° морозу та вдень близько 0—5° тепла.

Як зазначають самі синоптики, температура за минулу добу в середньому нижче норми на 2°, що й вказує на значне похолодання.

26 листопада трохи похолоднішає, а мінлива хмарність без опадів зміниться на малохмарну погоду. Вітер південний триматиметься на позначці 7— 12 метрів за секунду. Вночі варто очікувати температуру в районі  3—8° морозу , а вдень синоптики передбачають невеличке потеплішення до 2—7° тепла.

Читайте також: Опади та заморозки: що несе на Харківщину антициклон

Невеликий дощ чекатиме на жителів Харківщини 27 та 28 листопада. Це пов’язано з насуванням антициклону на Харківську область. Від так 27 листопада синоптики передбачають хмарну погоду з проясненнями, дощем та південним вітром зі швидкість 7—12 метрів за секунду, а вдень навіть до 15—20 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від  2° морозу до 4° тепла, а вдень 4—9° тепла.

– Найближчим часом варто очікувати похолодання та дуже мінливу погоду. Опади, похолодання та мінлива хмарність - це все наслідки дії антициклону "Walpurga", – розповіла «Слобідському краю» завідувач сектором Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко.

Автор: Микита Гузенко