Спалах коронавірусу виявлено в інтернаті Борівського району

28.05.2020 09:35 COVID-19
На території закладу облаштують карантинний пункт пропуску.

У психоневрологічному інтернаті в селі Піски-Радьківські Борівського району на коронавірус захворіло 10 працівників і підопічних. Про це розповів директор обласного Департаменту соцзахисту Юрій Шпарага, повідомляє Суспільне.

– Коронавірус виявлено у трьох підопічних і у семи із числа персоналу. Для того, щоб зрозуміти пропорцію, в Піско-Радьківському інтернаті психоневрологічному знаходиться 119 осіб і 85 осіб обслуговуючого персоналу, – розповів Юрій Шпарага. 

Семеро осіб персоналу наразі перебувають на самоізоляції. Працівники будуть заступати на зміну по 14 людей на п'ять днів. Після зміни їм робитимуть тестування. За словами Юрія Шпараги, підопічних інтернату протестували, проявів коронавірусу в них немає, а інфіковані переносять хворобу безсимптомно.

Читайте також: У чотирьох районах області виявили нові випадки COVID-19

Через спалах коронавірусу, інтернат вирішили закрити на вихід і вхід. Таке рішення було прийняте вчора, 27 травня, на позачерговому засіданні районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було вирішено, що на вході до інтернату облаштують карантинний пункт пропуску, де проводитимуть температурний скринінг. У інтернаті мають забезпечити дистанцію між підопічними, заборонити вхід до закладу відвідувачам, а також не пускати підопічних за територію інтернату. У селі рекомендують закрити ринок і не відновлювати роботу дитячого садка. Крім цього, в селі посилили контроль за дотриманням карантинних заходів. Правоохоронці контролюють місцезнаходження жителів села, що перебувають на самоізоляції. 

 

Автор: Савелій Мякушко