Старовинну будівлю лікарні відремонтували у Вовчанську – ФОТО

01.11.2019 11:55 Область Online
фото: kharkivoda.gov.ua фото: kharkivoda.gov.ua
Двоповерхову будову 1904 року, де розташована Вовчанська центральна районна лікарня, капітально відремонтували вперше за її 100-річну історію, а на прилеглій території посадили парк.

Масштабний проєкт реконструкції поліклініки Вовчанської центральної районної лікарні втілювали протягом трьох років спільним коштом обласного та районного бюджетів і за допомогою міжнародних партнерів – Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

За цей час у будівлі замінили дах, вікна й двері, утеплили фасад, повністю відремонтували внутрішні приміщення й інженерні системи. Також у поліклініці облаштували вентиляційну систему та санвузли, яких раніше тут просто не було. 

– Наша будівля – історична, вона була збудована в 1904 році регіональним меценатом Василем Колокольцовим. Тоді це була будівля для прийомів, –  розповів директор КНП «Вовчанська центральна районна лікарня» Костянтин Тищенко. – Потім протягом 50 років у цьому приміщенні розміщувались штаби та керівництво різних військових угрупувань, і в 1957 році його передали Вовчанській ЦРЛ. На жаль, ця будівля не те що не бачила реконструкції, вона бачила лише епізодичні косметичні ремонти. У будівлі були відсутні санвузли, сантехнічні комунікаційні системи, не було вентиляційної системи, протікав дах тощо.

До закладу звертається велика кількість пацієнтів. Консультації та медичні послуги тут надають не лише жителям Вовчанщини та прилеглого Великобурлуцького району, але й багатьом харків’янам, які відвідують бази відпочинку або мають дачі у Вовчанському районі.

Окрім відновлених приміщень, поліклініка отримала й сучасне обладнання, медичні та офісні меблі, а також усю необхідну комп’ютерну техніку – для роботи з Національною службою здоров’я України. Цього року за ініціативи жителів Вовчанська та за підтримки місцевих рад і обласного бюджету в місті реалізували міні-проєкт у рамках конкурсу «Разом в майбутнє» –  біля новенької поліклініки посадили парк. 

Також читайте: Медики знайшли відхилення від норм у половині шкіл і дитсадків області