У школи Шевченківського району закупили меблі й техніку майже на мільйон гривень

15.09.2020 12:01 Область Online
Фото oblrada.kharkov.ua/ Фото oblrada.kharkov.ua/
Зробити ремонт та придбати нові меблі й обладнання вдалося завдяки участі в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

– Три мініпроєкти, що на даний час реалізовані в освітньому просторі Шевченківщини, переконана, значно покращать рівень освітніх послуг та якість перебування дітей у школах, – підкреслила керівниця управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків Харківської облради Олена Кулик. – За час існування конкурсу «Разом в майбутнє», який був ініційований головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим у 2009 році, громади краю вирішили чимало питань у різних галузях. Разом з тим, ті, які спрямовані на добробут дітей, завжди заслуговували на особливу увагу.

Усі три мініпроєкти ініційовані батьківськими радами закладів. У Новомиколаївському ліцеї впроваджено проєкт «Сучасним дітям – сучасний інформаційно-комп’ютерний центр» загальною вартістю майже 297 тисяч гривень. З них кошти обласного бюджету – понад 148 тисяч гривень, із сільського бюджету – 133 тисячі гривень, кошти конкурсанта склали майже 15 тисяч гривень.

У рамках мініпроєкту придбали 11 комп’ютерів, інтерактивну дошку, проєктор, ноутбук, багатофункційний пристрій, комплект столів та меблів для учнів та вчителя. Використовувати центр, оснащений сучасним обладнанням, будуть для вивчення різних предметів та організації онлайн-навчання. Це вже третій мініпроєкт на базі ліцею, який втілюється в життя. Зокрема, у 2014 році капітально відремонтували харчоблок Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів та ДНЗ «Джерельце», а у 2018 році реалізовано мініпроєкт «Англійська мова – вікно у світ».

У Шевченківській ЗОШ № 1 презентували мініпроєкт «Від благоустрою шкільної їдальні до забезпечення здоров'я дітей». Бюджет проєкту, завдяки якому відремонтовано їдальню та придбано меблі, склав майже 300 тисяч гривень. У тому числі співфінансування з обласного бюджету склало 150 тисяч гривень, кошти районного бюджету – 135 тисяч гривень, кошти конкурсанта – 15 тисяч гривень.

Читайте також: Сергій Чернов запросив до участі в літературному конкурсі молодих і досвідчених авторів Харківщини

У Шевченківському ліцеї впроваджено мініпроєкт «Опорному освітньому закладу – сучасний бібліотечно-інформаційний центр». Загальний бюджет проєкту 300 тисяч гривень, співфінансування з обласного бюджету – 150 тисяч гривень, районного бюджету – 135 тисяч гривень, кошти конкурсанта – 15 тисяч гривень. За ці кошти проведено поточний ремонт приміщення бібліотеки, придбано меблі та телевізор, музичний центр, принтер, ноутбуки, планшети та електронні книги.

Довідка "СК" За 2012-2020 роки громадою Шевченківщини на обласний конкурс «Разом в майбутнє» подано 106 мініпроєктів, перемогу отримали 35.
Загальна сума 6,9 млн грн, у тому числі співфінансування з:
– обласного бюджету 3,4 млн грн;
– місцевих бюджетів 3,2 млн грн;
– кошти конкурсантів 300 тис. грн.
Зокрема у 2020 році було подано 14 мініпроєктів, перемогу отримали 5 проєктів.
Загальна сума проєктів-переможців становить майже 1,5 млн грн, у тому числі співфінансування з:
– обласного бюджету 736,4 тис. грн;
– місцевих бюджетів 662,8 тис. грн;
– кошти конкурсантів 73,6 тис. грн.

Автор: Тамара Кіч