У чотирьох районах Харківщини — проблеми з опаленням. Коли з’явиться тепло

15.11.2019 13:27 Область Online
Фото: 5 канал Фото: 5 канал
П’ять дитсадків, шість лікарень, 17 шкіл та 306 житлових будинків станом на сьогодні, 15 листопада, залишаються без тепла на Харківщині.

Проблеми з опаленням виникли у Чугуївському (Чкаловська ОТГ та селище Кочеток), Куп’янському, Балаклійському районі та у Барвінковому. 

За інформацією директора департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА  Сергія Магдисюка, сьогодні в області розпочнуть включення 22 котелень у Чкаловській ОТГ та Куп’янському та Барвінківському районі. За його прогнозами тепло у цих населених пунктах з’явиться протягом двох днів. 

 Маємо надію, що працівники комунального підприємства за добу відбалансують систему, і вже до кінця дня (16 листопада.  Авт.) жителі цих населених пунктів отримають якісну послугу теплопостачання,  повідомив Сергій Магдисюк. 

За його словами, для цього між НАК «Нафтогаз» та комунальними підприємствами підписані всі необхідні договори, у тому числі договір про реструктуризацію боргу, який сягає 105 мільйонів гривень. 

 Цей борг стосується Куп’янського району та Чкаловського, де місцева влада надала рішення сесій про згоду на його реструктуризацію. У Барвінковому   інша ситуація, бо мер відповідної згоди не дає. Але ми знайшли вихід із цієї ситуації, тому соцсферу до тепла підключать. Але також без опалення у місті знаходяться ще 25 квартир. Усі відповідні листи були направлені до мера міста, який уже два роки займається переведенням будинку на індивідуальне опалення, але ніяк не завершить цей процес,  додав директор департаменту ЖКГ.

Також Сергій Магдисюк  прокоментував проблему з опаленням, яка виникла у селищі Донець Балаклійського району. За його словами, сьогодні без тепла у селищі залишаються близько 123 квартир.

Читайте також: У Балаклійському районі через місяць відкриють міст

 Два роки тому місцевою владою селища Донець було прийнято рішення перевести весь населений пункт на індивідуальне опалення. Для соцсфери був розроблений проект по будівництву нової котельні, який реалізували за рахунок обласного та районного бюджетів. Ця котельня на сьогодні подає тепло у місцеву лікарню, дитсадок та шість житлових будинків. В інших будинках триває процес переходу на індивідуальне опалення, який знаходиться на стадії завершення,  додав Сергій Магдисюк.