У Чугуєві з'явилися відеокамери у будинках та клас для скульпторів

18.11.2020 14:47 Область Online
Обладнання для майбутніх скульпторів, навчальна зала для дітей з особливими освітніми потребами, а також камери спостереження для мешканців багатоповерхівок. У Чугуєві втілили п'ять мініпроєктів «Разом в майбутнє».

Презентували реалізовані проєкти в Чугуєві цього тижня. Зокрема, завдяки мініпроєкту «Слобожанське ремесло» у Чугуївській дитячій художній школі ім. І. Ю. Рєпіна капітально відремонтували навчальний клас художньої школи, придбали спеціалізоване обладнання та меблі, встановили муфельну піч, гончарний круг, верстати для скульптури, столи, турнетки, а також стелажі для робіт учнів. Відтепер у художній школі є всі умови для розвитку скульптури.

Мініпроєкт «Заклад рівних можливостей» дозволив створити комфортні умови для перебування дітей з особливими освітніми потребами в Чугуївській загальноосвітній школі № 7. Тут працюють  5 інклюзивних класів та навчаються 13 дітей з особливими освітніми потребами. Для них у школі облаштували окремий туалет, хол та влаштували пандус.

У Чугуївській ЗОШ № 1 у рамках мініпроєкту «Ресурсна кімната – крок до успішного життя» облаштували спеціальну залу для занять із корекційними психологами і педагогами.

Крім того, успішно впроваджені два мініпроєкти, подані ОСББ міста. У рамках мініпроєкту «Безпека людини – крок у майбутнє» встановлено камери відеоспостереження в ліфтах і машинних відділеннях та перед входом у під’їзди трьох багатоповерхових будинків у мікрорайоні Авіатор та на вулиці Харківській. Це зробили для того, щоб забезпечити безперебійну і безаварійну роботу ліфтів та уберегти їх від розкрадання і псування. Усі відеоматеріали по Інтернету виводяться на монітор диспетчерського пункту, що влаштований у будинку по вул. Харківській, 137.

Також задля безпеки двори трьох будинків по вул. Кожедуба огородили сіткою-парканом. Справа у тому, що житлові будинки № 9, 13, 15 розташовані поблизу Культурного центру «Імідж», де часто проводять масові заходи й спортивні змагання, а також біля досить жвавої проїзної частини. Отже, ця територія є місцем підвищеної небезпеки, особливо для дітей. А новий паркан стимулює пішоходів переходити дорогу до культурного центру та ДЮСШ лише у визначених місцях. Також над під’їздами будинків та на перших поверхах установлено камери відеоспостереження.

Загалом у 2020 році від громадських організацій, ОСББ і вуличних комітетів Чугуєва  було подано 16 заявок на участь в обласному конкурсі «Разом в майбутнє», з яких 12 здобули перемогу. Усього за 2012-2020 роки подано 192 мініпроєкти, 71 з них визначений переможцем.

Автор: Тамара Кіч