У Чугуївському районі відкрився центр соціальної реабілітації

10.09.2018 09:02 Область Online
Наразі там навчаються 35 дітей віком від 2 до 12 років.

У Чугуєві почав роботу центр соціальної реабілітації дітей і людей з інвалідністю «Шанс». Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Цю установу почали створювати в минулому році. Тоді капітально відремонтували будівлю, в якій запланували розмістити заклад. Цьогоріч роботи продовжили. До реалізації проекту приєднався обласний бюджет. Центр виграв конкурс міні-проектів «Разом в майбутнє», завдяки чому тут зроблять зону вуличної реабілітації для дітей з порушенням розвитку.

Також допомогу проекту надали міжнародні партнери, а саме Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ та Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ. За їх рахунок для центру придбали реабілітаційне обладнання, оргтехніку та меблі. Завдяки GIZ фахівці центру пройшли необхідне навчання. Також за рахунок цієї організації зараз проводяться зовнішня обробка і утеплення будівлі.

Вчора, 9 серпня, під час робочої поїздки на Чугуївщину центр відвідала голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

– Ми дякуємо міжнародним організаціям за ту увагу, яку вони приділяють Харківській області, – сказала Юлія Світлична.

Поки ремонтні роботи в центрі повністю не завершені, він працює в тестовому режимі. Наразі на обліку перебувають 35 дітей у віці від 2 до 12 років, але згодом тих, хто буде отримувати допомогу саме тут, стане більше.