У Циркунівській громаді планують побудувати два дитсадки

22.03.2021 11:15 Область Online
У Циркунівській громаді Харківської області за два-три роки планують побудувати два дитячі садки на 100 та 150 місць. Про це 22 березня під час робочої поїздки до громади повідомив голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

Наразі в Циркунівській громаді працює лише один садок, який розрахований на 35 місць, а потреба близько 200 місць.

 
– На жаль, багатьом батькам доводиться возити своїх дітей у садки до Харкова, – розповів про одну з проблем громади голова Циркунівської сільської ради Микола Сікаленко.

Самоврядовець зазначив під час зустрічі з головою Харківської обласної ради Артуром Товмасяном, що у планах громади побудувати в Циркунах новий садок на 150 місць. Орієнтовна вартість проєкту - близько 25 мільйонів гривень. Об'єкт включено до президентської програми "Велике будівництво".

Планують побудувати садок і в іншому населеному пункті громади – у селі Руськи Тишки. Дошкільний заклад з'явиться на місці колишнього табору праці та відпочинку. Орієнтовна вартість реконструкції будівлі складає близько 15 мільйонів гривень.

– Дуже важливо, щоб діти мали змогу ходити до садочків неподалік від дому. Область буде допомагати громаді у вирішенні цього важливого питання. Думаю, за два-три роки нові дошкільні заклади з'являться в громаді, – зазначив очільник Харківської обласної ради Артур Товмасян.