У деокупованих громадах Харківщини почали видавати пенсію та гумдопомогу

14.09.2022 13:00 Область Online
У деокупованій Балаклії Харківської області почали видавати пенсію. На черзі – Чкаловська громада та села Балаклійщини.

Про видачу пенсій готівкою, бо банкомати на деокупованих теріторіях не працюють, повідомив  начальник Харківської ХОВА Олег Синєгубов. 

– Після деокупації пенсіонери Балаклії отримують пенсії в пересувних відділеннях Укрпошти. Для цього Укрпоштою організовані пересувні відділення, які приїжджають з усім необхідним обладнанням. Уже почали видавати пенсії жителям Балаклії. За такою ж системою пенсії отримують і мешканці деокупованих сіл Балаклійської громади та Чкаловської громади Чугуївського району, – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: До звільненої Балаклії повертаються «Нова Пошта» та «Укрпошта»

Щодня з Обласного гуманітарного штабу вирушають фури з допомогою для жителів громад, які майже пів року були в російській окупації.

До Балаклії та сусідніх населених пунктів везуть продукти тривалого зберігання, зокрема різні види консерв: овочеві, м'ясні, рибні, а також згущене молоко, воду, вермішель тощо та засоби гігієни. Приймає гуманітарну допомогу і розподіляє її в деокуповані громади голова Ізюмської РВА Степан Масельський. За його інформацією, на деокуповану Балаклійщину надійшло понад 100 тонн гумдопомоги. 

Голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров повідомив, що на Балаклійщину привезли три фури гуманітарної допомоги від Обласного гуманітарного центру та дві – від Червоного Хреста. 

Більше 50 тонн продуктів харчування доставили до Шевченківської та Чкаловської громад. Люди отримали різні види консервів, олію, цукор, згущене молоко, макаронні вироби, воду, чай, каву, солодощі та інше. Також доставили засоби гігієни.

гумарітарка для шевченківськох та Чкаловської громаді Харківської області

Доставка гуманітарних вантажів триває. 

Також на деокупованих територіях Харківщини почали  відновлювати роботу медичних закладів. Наразі Департамент охорони здоров’я ХОВА збирає інформацію щодо потреб медиків та стану приміщень медзакладів. Так, відомо про руйнування у Вовчанській ЦРЛ. Під час окупації було розграбовано амбулаторію сімейної медицини в селищі Білий Колодязь Вовчанської громади Чугуївського району.  Куп’янське територіальне медичне об’єднання на цей час потребує збільшення кількості медперсоналу та пального для генераторів. У Балаклійській ЦРЛ наразі проводять заходи щодо розмінування території. Під час обстрілів було вибито вікна в приміщеннях інтенсивної терапії, дитячої реанімації, лабораторії. Вирішується питання забезпечення медикаментами. Розмінування триває і на території Ізюмської ЦРЛ. Лікарню зруйновано, персонал чекає на дозвіл, щоб повернутися в місто.  

Раніше ми писали також  про контакти відділень поліції на деокупованих територіях Харківщини

Автор: Інна Можейко