У Дергачах лікаря звинувачують у загибелі немовля

02.04.2021 14:30 Область Online
Фото khar.gp.gov.ua Фото khar.gp.gov.ua
Завідувачу пологово-гінекологічного відділення Дергачівської районної лікарні на Харківщині повідомили про підозру за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, через що загинула новонароджена дитина. Про це 2 квітня розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

За словами в. о. керівника Дергачівської окружної прокуратури Антона Євтушенка, досудове розслідування встановило, що у жовтні 2018 року «швидка» доставила до пологового відділення районної лікарні мешканку Дергачівського району. Жінка була на 41-му тижні вагітності.

Під час перебування  жінки в лікарні  завідувач пологово-гінекологічного відділення недообстежив стан вагітної та її дитини, призначив медикаменти в необґрунтованих дозах, не здійснив моніторинг стану матері та плода, не зробив УЗД, а також несвоєчасно провів індукцію пологової діяльності, через що дитина померла в утробі матері.

Читайте також У ще одній громаді на Харківщині посилюють карантин

Також розслідування встановило, якби лікар належно доглядав за вагітною та плодом і надав необхідну медичну допомогу, то паталогічні зміни можна б було вчасно діагностувати і дитина народилася б живою.

За процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури завідувачу відділення повідомили про підозру за фактом неналежного виконання ним своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки новонародженому у вигляді загибелі (ч. 2 ст. 140 КК України).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Автор: Олеся Скачко