У двох громадах Харківщини відкрили мобільні аудіовізуальні студії (фото)

10.04.2024 09:22 Область Online
Який вигляд має студія «Контента» / Фото: ХОВА Який вигляд має студія «Контента» / Фото: ХОВА

У Харківській області запрацювали сучасні студії для роботи зі звуком та відео для підлітків і молоді.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

У молодіжних центрах Харківської області відкрилися мобільні аудіовізуальні студії для підлітків та молоді під назвою «Контента». Офіційне відкриття проєкту відбулося у Кегичівці та Валках 6 і 7 квітня 2024 року. 

У подальшому студії працюватимуть за графіком молодіжних центрів, а усі бажаючі зможуть безкоштовно скористатись усім необхідним обладнанням у відповідні робочі години. 

У «Контенті» учасники можуть реалізовувати своє право на самовираження, розвивати власні проєкти та досліджувати українську музичну традицію. Заняття у студії також сприяють психоемоційній підтримці, підвищенню соціальної згуртованості та поліпшенню ментального здоров'я молоді, спонукаючи її до співтворчості, – пояснили у ХОВА.

Студія "Контента"

Мобільна аудіовізуальна студія «Контента» / Фото: ХОВА

Що таке «Контента»?

Це безкоштовна мультифункціональна мобільна аудіовізуальна студія. Вона дає молоді можливість проводити індивідуальну студійну роботу, групові заняття та лекції, записувати вокал і музичні інструменти, знімати відеоблоги та подкасти.

Студія має цілу низку інструментів для аудіовізуального контенту: мікрофони, студійні монітори, камеру з об'єктивом, студійні навушники, звукову карту, карту захоплення зображення, комп'ютер, контролер, софтбокс, стійки, штативи, а також ліцензійні цифрові сервіси Ableton та Native Instruments для професійної роботи зі звуком. 

Який вигляд має мобільна аудіовізуальна студія «Контента»

Обладнання, яке містить студія / Фото: ХОВА

Проєкт розробили ГО «Культурна платформа Закарпаття» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. На 2024 році в молодіжних центрах по всій Україні заплановано відкриття 20 осередків «Контенти». Наразі триває відбір громад, де працюватимуть аудіовізуальні студії.

Звʼязатися з командою від імені громади можна електронною поштою hello@cultpz.org.

Нагадаємо, на базі Будинку культури у Балаклії  планується відкриття музичного простору «Youth Bash», який слугуватиме платформою для реалізації музичного потенціалу місцевої молоді.

Нагадаємо також, 13 квітня 2024 року відбудеться відкриття KharkivMusicFest – єдиного фестивалю, що проводиться в Харкові у воєнний час.