У двох громадах Харківщини запрацював водний патруль. Фото

27.08.2021 09:16 Область Online
Водна поліція з'явилася на Печенізькому водосховищі, яке розташовується на території Старосалтівської та Печенізької громад.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, водний патруль з десяти поліцейських створений для профілактики правопорушень та забезпечення охорони публічного порядку як на водоймах, так і на прибережній смузі. За порядком на воді щодня слідкуватимуть два екіпажі. 

Катер «UMS» з двигуном Suzuki та відповідним технічним обладнанням для підрозділу виділило Міністерство внутрішніх справ.

Читайте також: На Харківщині розшукують чоловіка, який викрав дитину

За словами начальника Чугуївського районного управління поліції Олега Ткаченка, правопорушення, пов’язані з браконьєрством у цій місцевості, не рідкість.  А завдяки технічним можливостям службового плавзасобу патруль може за декілька хвилин дістатися як в одну, так і в іншу сторону, щоб зафіксувати або спіймати правопорушника. До того ж у літній період сюди приїжджають майже 70-80 тисяч людей. 

– Патрулювання на воді має свою специфіку, – розповів заступник начальника сектора водної поліції Чугуївського райуправління поліції Денис Ткаченко. – Нерідко під час катання на катерах водії порушують правила поведінки на водоймищах – небезпечно прискорюються, і в результаті пасажири випадають з плавзасобів. Тому ми виявляємо і такі порушення, і слідкуємо за тим, щоб відпочинок громадян пройшов максимально безпечно. 

За даними поліції, у подальшому заплановано створення додаткових водних патрулів на території усієї Харківської області, де є великі водні об’єкти.