У Дворічанському районі продовжує горіти 100 гектарів лісу

03.09.2020 09:24 Область Online
Фото: ДСНС в Харківській області Фото: ДСНС в Харківській області
Станом на 7 ранку 3 вересня у районі продовжують гасити осередок лісової пожежі.

За даними ХОДА, осередки пожежі в населених пунктах Гороб’ївка та Гряниківка ліквідовано, продовжується гасіння осередку лісової пожежі на площі близько 100 га.

До гасіння залучено 395 чоловік та 61 одиницю техніки, з них від ДСНС 215 чоловік особового складу та 49 одиниць техніки – у тому числі два пожежні літаки та один вертоліт.

Нагадаємо, масштабна пожежа спалахнула вчора, по обіді. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев та на житловий сектор села Гороб’ївки, що межує з лісом. Унаслідок пожежі знищено 20 житлових будинків та один чоловік звернувся до лікарні з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом».

Для евакуації населення залучено автобус. На місці пожежі евакуйовано 52 особи (40 – с. Гороб’ївки та 12 – с. Гряниківки). Розміщення евакуйованих людей планується на базі поліклініки та ліцею смт Дворічна.

Пожежу поблизу Башкирівки Чугуївського району, яка теж сталася вчора, локалізували ще 2 вересня. Зараз відкритого вогню там не спостерігається.

Читайте також: На Харківщині відремонтували майже 300 кілометрів доріг

«Проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини в середині контрольованого периметру. До гасіння залучено 211 чоловік та 19 одиниць техніки, з них від ДСНС 24 чоловіки особового складу та 5 одиниць техніки», – навели дані в ДСНС.