У Дворічній придумали, як перевиховати дітей за допомогою велосипеда. Фото

12.12.2017 16:30 Дворічна
Фото: Дворічанський ЦДЮТ Фото: Дворічанський ЦДЮТ
У місцевому центрі дитячої та юнацької творчості запрацював гурток-альтернатива згубним сторонам вулиці.

Для велогуртка закупили 25 велосипедів, а ще облаштовали кімнату для їх зберігання, площадку для фігурної їзди на велосипеді та проведення занять для дітей з правил дорожнього руху. 

Усе для того, аби дозвілля школярів у селищі Дворічна було змістовним та здоровим. За словами авторів ідеї, робота гуртка спрямована, зокрема, і на дітей девіантної поведінки, школярів із малозабезпечених сімей, дітей із сімей переселенців та воїнів АТО. Велосипеди мають допомогти дорослим пропагувати здоровий спосіб життя й відволікати дітей-підлітків від негативних сторін вулиці.

- Занаття у гуртках велосипедного спорту та велотуризму дозволить нам знизити рівень правопорушень серед молоді, сприятиме вихованню любові до рідного краю, дозволить ознайомити дітей з культурними та історичними пам’ятками району, - ділиться очікуваннями директор Центру дитячої та юнацької творчості Ольга Бервено.


Вихованці велогуртка Дворічанського ЦДЮТ

За її словами, зараз гуртківці успішно готуються до обласних зимових змагань з велотуризму.

Також розроблені екскурсійні маршрути екологічного та краєзнавчого спрямування «Мечниківські місця Дворічанщини» і «Екологічна стежка «Пізнай свій край».

Довідково. Велогурток у селищі з'явився завдяки участі ініціативної групи смт Дворічна в обласному конкурсі міні-проектів, спрямованих на розвиток громад «Разом у майбутнє». Проект отримав назву «Екологічний велотуризм». На придбання велосипедів та облаштування кімнати для їх зберігання витратили 165 000 грн з обласного, селищного бюджетів і внесків ініціативної групи.

До слова, це не перший реалізований проект Дворічанського ЦДЮТ. У 2015 році до 170 річниці з дня народження Нобелівського лауреата Іллі Мечникова у Дворічній, яка є малою батьківщиною видатного вченого, розгорнули активну роботу зі створення музею пам’яті великого земляка. І за рік завдяки перемозі в обласному конкурс міні-проектів і за підтримки громадськості району було створено музей, для зміцнення його матеріально-технічної бази залучені спонсорські та благодійні внески від сільських рад та господарств району. На ці кошти придбані будівельні матеріали та обладнання для музею. 

Читайте також: Пожежа в Лозовій: рятувальники винесли з вогню п'ятьох людей. Фото