У громадах Харківщини розгорнули більше сотні пунктів щеплення

18.05.2021 13:20 Область Online
ХОДА ХОДА
Станом на 18 травня у 47 громадах Харківської області із 56 працюють пункти щеплення, де люди можуть вакцинуватися від СOVID-19.

Як повідомили в Харківському обласному лабцентрі, станом на ранок 18 травня першу дозу вакцини в області отримали 43 846 жителів. З них 1716 осіб завершили вакцинацію, отримавши другу дозу.  За попередню добу на Харківщині щепили 495 осіб.

Читайте також: Хто на Харківщині має право на безкоштовні соціальні послуги

За даними аналітичного порталу «Сота» Ради національної безпеки України, вакцинацію населення в області проводять 25 мобільних бригад, а також 125 стаціонарних пунктів щеплення.

Зокрема, вісім мобільних бригад працюють на території Харкова. По одній бригаді вакцинують населення в Балаклійській, Богодухівській, Борівській, Валківській, Вовчанській, Зміївській, Золочівській, Ізюмській, Красноградській, Куп’янській, Липецькій, Лозівській, Оскільській, Первомайській, Південноміській, Чугуївській та Шевченківській громадах.

Також у 47 громадах розгорнули стаціонарні пункти щеплення. Найбільше таких пунктів працює в Харкові. П’ять розгорнуто на території Лозівської громади, по чотири – в Дергачівській та Роганській.

По три пункти діють у Барвінківській, Валківській, Височанській, Вовчанській, Дворічанській, Зміївській, Ізюмській, Краснокутській, Наталинській, Нововодолазькій, Новопокровській, Пісочинській та Солоницівській громадах.

По два – мають Балаклійська, Безлюдівська, Донецька, Кегичівська, Куп’янська, Люботинська, Малоданилівська, Первомайська, Чкаловська та Чугуївська громади.

У Близнюківській, Богодухівській, Борівській, Великобурлуцькій, Вільхуватській, Зачепилівській, Золочівській, Коломацькій, Красноградській, Липецькій, Малинівській та Печенізькій працює один пункт. Таку ж кількість мають і Мереф’янська, Південноміська, Савинська, Слобожанська, Сахновщинська, Старосалтівська, Циркунівська та Шевченківська
 громади.

Нагадаємо, зараз в області щеплюють працівників сфери охорони здоров’я, освіти та соцсфери, а також працівників та
мешканців інтернатів і будинків для літніх людей. Також вакцини отримують працівники структури державної безпеки (поліцейські, нацгвардійці, працівники ДСНС і прикордонної служби), військовослужбовці. Ці категорії не мають записуватися в чергу.

Усі інші охочі отримати щеплення можуть записатися в чергу трьома способами – через портал або мобільний «Дія» та
гарячу лінію МОЗ (0800 60 20 19).

Автор: Олена Загребельна