Головні новорічні ялинки запалили у громадах Харківщини. Фото

20.12.2021 14:30 Область Online
Карнавальна хода і лазерне шоу, танцювальний флешмоб та казкові пригоди. Передноворічний марафон святкових заходів стартував цих вихідних у багатьох громадах Харківщини. На центральних площах міст і селищ запалали головні новорічні ялинки.

Танці розвіяли злі чари

У День Святого Миколая на центральній площі Борової розгорнулося казкове дійство. Традиційно, за свято боролися сили добра і зла. Янголи створили книгу добрих справ, за якою Святий Миколай мав роздавати подарунки чемним діткам. Та підступне чортеня з розбишаками викрали книгу і намагалися зірвати свято. Але добро завжди перемагає зло. Веселі гноми з хореографічного колективу "Keep the rhythm" влаштували на площі танцювальний флешмоб. Своїм танком вони розвіяли злі чари і створили святковий настрій.

Тож, всупереч підступності темних сил, Миколай таки прийшов до малечі. Разом вони запалили ялинку святковими новорічними вогнями, а всі помічники отримали від святого чарівника солодкі дарунки. Задоволені і щасливі діти разом з Миколаєм веселилися біля яскравої красуні-ялинки, водили хороводи, фотографувалися та щедро ділилися емоціями.

Під час святкового дійства своєю творчістю гостей свята радували вихованці Борівського будинку дитячої та юнацької творчості.

День святого Миколая приніс малечі та дорослим Краснокутщини неабияку радість: 19 грудня на площі центру громади яскравими вогниками запалала новорічна ялинка. Цьогорічну головну ялинку Краснокутщини справді можна назвати красунею. Висока, пишна, прикрашена різнокольоровими вогниками, на верхівці – з різдвяною зіркою. На ній з’явилися нові іграшки: кульки та фігурки, а поруч – яскрава фотозона з подарунками, оленем і альтанкою.

Читайте також: Історії сільського життя Харківщини. Про торгово-економічні відносини, або Що таке «Брати»

Передували чарівному дійству виступи дитячих колективів. Почесну місію запалити новорічні вогні надали Краснокутському селищному голові Ірині Карабут. Очільниця громади побажала землякам, щоб Святий Миколай приніс в кожну родину здоров’я, успіх, добробут і Боже благословення.

Для гостей свята організатори підготували цікаву програму. У виконанні юних солістів зі сцени лунали новорічні пісні, а хореографічні колективи запрошували з собою до танцю усіх, хто вже відчуває наближення Нового 2022-го року.

Подарунки ялинці від дітей

Увечері 19 грудня урочисто відкрили головну святкову ялинку у Лозовій. Її засвітили на площі біля міського Палацу культури.

Для дітвори та дорослих організатори свята підготували театралізоване дійство «Буба і Лула запалюють вогні». Під бурхливі оплески завітав на святкування Святий Миколай. Казкові герої розважали малечу конкурсами, танцями й піснями. За сприяння міського голови Сергія Зеленського  малюкам роздали подарунки — іграшки та солодощі, а також казкові маски й капелюшки - для настрою.

Розважали малечу казкові герої та новорічні олені. Діти покликали Святого Миколая, і разом з ним запалили новорічну ялинку.  Одночасно з ялинкою засяяла також ілюмінація на площі біля міського Палацу культури.

У Новій Водолазі головну ялинку запалили 18 грудня, у переддень Дня святого Миколая. Новорічну красуню встановили на площі Ювілейній. Живу ялинку прикрасили 130 тематичних іграшок різної форми, які власноруч підготували діти селища та старостинських округів, заклади культури та освіти Нововодолазької селищної ради в рамках акції «Подаруй ялинці іграшку».

З початком новорічних свят привітали усіх присутніх Святий Миколай та казкові персонажі. Того дня на площі не вщухали веселі танці та хороводи, побажання щастя, здоров’я, добробуту і святкового настрою.

Читайте також: Як у Нововодолазькій громаді гуртують жителів та змінюють свідомість людей

Карнавальна хода і лазерне шоу

А відкриттю головної Чугуївської ялинки передувала карнавальна хода.

Святковою колоною дорослі і діти, святково вбрані, у новорічних костюмах,  під новорічні мелодії у виконанні естрадно-духового оркестру «Chuguev City Band», прокрокували від будівлі Чугуївської міської ради центральними вулицями міста до площі Соборної.

Святкову атмосферу на центральній площі створювали актори, казкові герої, аніматори, лазерне шоу та, звісно, головна героїня свята – новорічна ялинка.

Участь у розважальній програмі "Ялинка запалює новорічні вогні» взяли  переважно діти. Хлопчики та дівчата залюбки взяли участь у конкурсах і новорічних забавах, співали і танцювали, фотографувались з казковими героями, Дідом Морозом та Снігуронькою, щиро раділи зимовим святам. Завершила святкову програму дискотека «Open air».

 

Автор: Тамара Кіч