У Харківську область намагалася проникнути російська ДРГ — Генштаб

08.05.2024 09:00 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

На Слобожанському напрямку російські військові намагалися проникнути на територію Харківської області. Щодо оперативної обстановки на Куп'янському напрямку, то вона залишається напруженою.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби військові країни-агресорки 16 разів атакували Сили оборони у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку. Зокрема, поблизу Синьківки, Піщаного та Берестового на Харківщині, а також Стельмахівки на Луганщині. Авіаційних ударів зазнали Дворічанське та Синьківка.

Окрім того, на Слобожанському напрямку російська ДРГ намагалася проникнути на територію регіону в районі села Пильна Липецької громади. Силам оборони вдалося запобігти цьому. 

Пильна, Харківська область

Село Пильна, Харківська область / Мапа: DeepState

Загалом на теренах України за добу відбулося 84 бойових зіткнення. Росіяни завдали 1 ракетного та 47 авіаційних ударів, а також здійснили 97 обстрілів з РСЗВ. Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У ніч на 8 травня 2024 року окупанти завдали по Україні комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА. Було випущено 50 ракет і більш ніж 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій та Івано-Франківській областях.