У Красноградському районі матір судитимуть за цькування доньки

14.04.2021 11:00 Область Online
Фото freepik.com Фото freepik.com
Мешканку селища Кегичівка Харківської області до цього вже чотири рази притягували до адміністративної відповідальності за домашнє насильство над своєю 16-річною донькою, повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними Дмитра Нестєрова, керівника Красноградської окружної прокуратури, досудове розслідування встановило, що мешканка селища Кегичівка протягом останнього року ображала грубими словами, у тому числі нецензурними, свою 16-річну доньку та виганяла її з будинку.

Жінку чотири рази притягували до адміністративної відповідальності за домашнє насильство та призначали штрафи від 170 до 680 гривень. У суді жінка визнавала свою вину, розкаювалася, добровільно сплачувала штрафи. Але після вживання алкоголю цькування дівчини з її боку починалися знову, через що дитина страждала.

Читайте також На Зміївщині дівчата гралися із сірниками та підпалили луки

Наразі служба у справах дітей вивчає питання щодо позбавлення горе-матері батьківських прав.

Кегичівський відділ Красноградської окружної прокуратури направив до суду обвинувальний акт за фактами систематичного вчинення домашнього насильства (за ст. 126-1 Кримінального кодексу України) матір’ю відносно своєї неповнолітньої доньки.

За санкцією статті, жінці загрожують громадські роботи від 150 до 240 годин або арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Автор: Вероніка Добриня