У Лозовій оновлять пам’ятник бійцям за Незалежність України

10.02.2021 18:03 Область Online
Фото: Фейсбук/Лозова новини Фото: Фейсбук/Лозова новини
У пам’ятному знакові, що розташований у сквері Лозової Харківської області, з’явиться ЗD зображення воїна.

У Лозівській громаді планують замінити один з елементів пам’ятника бійцям за Незалежність України, який розташований у міському сквері. Замість старого 2D зображення бійця з’явиться його 3D фігура. Про це «Слобідському краю» повідомив заступник голови лозівської «Спілки учасників АТО» Володимир Полешко.

У село – за біометрикою: у Старовірівці запускають видачу ID-паспортів

– Плануєтся, що ця об'ємна скульптура замінить той недолуго виконаний силует військового, що зараз є частиною пам’ятного знака, –- зазначив колишній АТОвець.

За його словами, старий елемент має дефекти. Нову скульптуру на замовлення Лозівської громади зроблять київські митці. Скульптуру планують виготовити на позабюджетні кошти, орієнтовна вартість – 400 тисяч гривень. При цьому Володимир Полешко зазначає, що створенням «першої версії» пам’ятного знака займалися харків’яни, і коштувало це для лозівчан 700 тисяч гривень.

– Спілка учасників АТО порозумілася з владою у вирішенні важливого для нас питання та заручилася підтримкою очільника Лозівської громади Сергія Зеленського, – повідомив Володимир Полешко.

Він також додав, що на Лозівщині налічується близько 600 бійців АТО. 

Автор: Андрій Соха