У Лозовій після Нового року перевізник не вийшов на маршрут

05.01.2021 11:45 Область Online
Фото: ukrinform.ua Фото: ukrinform.ua
Через проблеми з компенсацією пільгового проїзду в Лозовій Харківської області перевізник відмовився працювати.

Як повідомили в Лозівській міській раді, з нового року харківський перевізник ПП «Транс-Сервіс», з яким укладено угоду на перевезення населення у чотирьох напрямках по місту Лозова, не вийшов на маршрути.

У результаті цього без обслуговування лишилися користувачі напрямків: «4-й мікрорайон – Центральний ринок», «с. Домаха – Центральний ринок» та два маршрути «4-й мікрорайон – вул. Олександра Бричука».

– У день припинення роботи маршрутних таксі ПП «Транс-Сервіс» найбільше постраждали мешканці Авилівського боку міста та Домахи. Від мікрорайону до Центрального ринку населення користувалося маршрутками Панютинського напрямку, – розповів перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков.

За його словами, лист про наміри припинити курсування маршрутних таксі від перевізника міська рада отримала наприкінці минулого року. Керівник підприємства висунув умови: за перевезення пільгового контингенту щомісяця йому мають відшкодовувати по 250 тисяч гривень.

– Пільгові категорії населення визначені державою і саме вона повинна відшкодовувати витрати перевізникам. Але цього не робить, свою функцію переклала на місця. Бюджет Лозівської міської тергромади не може взяти на себе усі витрати, – повідомив Олександр Жидков.

За його словами, пенсіонерів за віком у громаді проживає більше 21 тисячі, ще 4,5 тисячі ті, кому держава гарантувала безкоштовний проїзд, не тільки у міському, а й залізничному транспорті. Минулого року за пільговиків з міського бюджету трьом перевізникам виділено 2 мільйони 100 тисяч гривень. На 2021 рік у бюджет громади закладено 1 мільйон 860 тисяч.

Читайте також: У Балаклійському районі на пожежі вчаділа жінка

Якщо ПП «Транс-Сервіс» не повернеться на свої маршрути, у Лозівській міській раді будуть проходити усю процедуру для визначення нового постійного перевізника. Оскільки на це піде не менше трьох місяців, поки що міська рада уклала тимчасові договори.

– Перерва у курсуванні цих маршрутів була тільки 1 січня. Уже з 2 січня по трьох напрямках ця проблема була вирішена за допомогою тимчасових договорів. А 3 січня перевізники працювали за всіма напрямками, – додав секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір.

Автор: Марічка Зорянська