У Люботині згорів храм — поліція підозрює підпал. Фото, відео

15.04.2019 09:52 Область Online
Фото: UA:Kharkiv Фото: UA:Kharkiv
Надвечір 14 квітня сталася пожежа у Свято-Миколаївському храмі Люботина.

На щастя, унаслідок пригоди ніхто з громадян не постраждав, повідомляє поліція Харківщини. Вогонь лише знищив книги, ікони та інше церковне приладдя, що знаходилося в приміщенні храму.

Про те, що палає дах будівлі повідомив 42-річний настоятель храму. На місце події виїжджали керівники відділення поліції, слідчо-оперативна група та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Пожежа охопила площу близько 200 кв. м.

За повідомленням вогнеборців, на ліквідації пожежі працювали два відділення на автоцистернах чергового караулу 48-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Люботин. Крім того, на допомогу з Харкова приїхали ще шість пожежних автоцистерн та автодрабина. Також із залізничної станції «Основа» прибув пожежний потяг задля забезпечення достатньої кількості води для пожежогасіння.

Спільними зусиллями вогнеборців пожежу впродовж півтори години вдалося приборкати майже опівночі. На ліквідацію вогню загалом було подано шість пожежних стволів. Усього від ДСНС було залучено дев'ять одиниць техніки та 37 чоловік особового складу.

За фактом пожежі поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Правоохоронці проводять подальшу перевірку.


Відео: www.facebook.com/ua.kharkiv


Читайте також: У Харкові пройшов міжнародний марафон. Фото, відео