У мешканця Балаклійського району вилучили понад 5 кілограмів конопель

27.06.2018 09:00 Область Online
Фото: ГУНПУ Фото: ГУНПУ
В ході обшуку будинку та прилеглої території, де мешкає 31-річний житель селища Донець, правоохоронці виявили та вилучили три мішки із сухою подрібненою речовиною рослинного походження.

Згідно з висновками експертного дослідження, вилученою речовиною є коноплі. Вага наркотичного зілля склала понад 5 кілограмів. Крім цього, на подвір’ї зловмисника росло ще 169 кущів наркомістких рослин.

За інформацією правоохоронців, чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Слідчими відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 309 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах без мети збуту) та ч. 2 ст. 310 (незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі. На даний час йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

Микола Мельник