У Наталинському лісництві незаконно вирубали дуби майже на чотири мільйони гривень

23.06.2020 14:00 Наталине
фото khar.gp.gov.ua фото khar.gp.gov.ua
На території лісництва було вирублено понад 250 дубів.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області. Правоохоронці провели досудове розслідування та встановили, що 26-річний майстер лісу Наталинського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство» неналежним чином виконував свої обов’язки і допустив незаконну вирубку понад 250 дубів на території державного підприємства. 

Загальна сума збитків склала майже чотири мільйони гривень. Майстру лісу повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Чоловіку загрожує позбавлення волі строком  від 2 до 5 років, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років та штраф від 250 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без нього.

Раніше цьому майстру вже повідомляли про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364 КК України (збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, використання службовою особою, зловживання службовим становищем).

Було встановлено, що чоловік  виявив незаконну порубку 20 дубів, але навмисно не задокументував цей факт і не встановив причетних до цього осіб. Крім цього, він надав дозвіл двом іншим особам завантажити та вивезти зрублені дерева, використовуючи неправдиві дані  у товарно-транспортних накладних.

Загальна сума збитків тоді склала майже 230 тисяч гривень.

Читайте також Викрито харківських хакерів, які «чистили» рахунки громадян різних країн