У низці підприємств Дергачівської громади знайдено «руський слід»

11.10.2022 19:47 Область Online
У Харківській області прокуратура виявила декілька підприємств, які належать громадянам росії з москви, бєлгорода, санкт-петербурга та інших російських міст.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

«Засновники компаній — 19 громадян держави-агресорки. Росіяни отримують в Україні прибуток від господарської діяльності компаній та сплачують податки до державного бюджету рф, фінансуючи війну в Україні», — йдеться у повідомленні. 

Компанії на території Дергачівської громади та Харківського району займаються різними видами діяльності: проведенням будівельних робіт, оптовою торгівлею продуктами харчування, організацією різних видів відпочинку та розваг, діяльністю з азартних ігор тощо.

За ініціативи окружної прокуратури арештовано корпоративні права 19 громадян рф на суму понад 3 млн грн. Наразі триває передача активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

Нагадаємо, СБУ викрила «начальника» окупаційної міліції селища Козача Лопань Харківської області. Його повідомили про підозру та оголосили у розшук.

Автор: Галина Гришко